Geert De Vos

Fabriek_13

Geert De Vos volgde zijn eerste muzikale lessen op 8-jarige leeftijdaan de muziekacademie te Aartselaar. Twee jaar later begon hij trombone te studeren bij Mark Joris. Na 4 jaar maakte Geert de overstap naar de bastrombone. In 1993 besloot hij om te gaan studeren bij Michel Tilkin aan de kunsthumaniora van het Lemmensinstituut te Leuven.

Aan het Lemmensinstituut zette hij ook zijn hogere studies verder, en studeerde af in 2001 als Meester in de Muziek met Eerste Prijzen Bastrombone, Notenleer en Kamermuziek op zak. Nadien specialiseerde hij zich nog 1 jaar en behaalde het Hoger Diploma Bastrombone met de grootste onderscheiding.

Geert was lid van het befaamde Gustav Mahler Jugend Orchester, en vanaf 1997 verbonden aan het Orkest van de Muntschouwburg als bastrombonist.

Ook is hij verbonden aan het Wim Mertens Ensemble en werkt(e) hij regelmatig samen met diverse orkesten in binnen- en buitenland zoals I Solisti del Vento, de Vlaamse Opera, de Brussels Philharmonic, het Rotterdams Philharmonisch,  …

Geert is mede-oprichter van Belgian Brass en deed hiermee reeds verschillende tournees wereldwijd.