Bram Fournier

Fabriek_15

Bram Fournier behaalde met grootste onderscheiding zijn diploma ‘Master in Music’ aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen bij Jan Smets. Aansluitend volgde hij een ‘Soloklasse’ aan de Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover bij Jonas Bylund. In 2009 won Bram de Belgische finale van de Lions European Musical Competition. Verder volgde Bram masterclasses bij onder meer Ian Bousfield, Michel Becquet, Jörgen Van Rijen, Christian Lindberg en Ben Haemhouts.

Van 2010 tot 2013 was Bram Fournier als trombonist verbonden aan het SymfonieOrkest Vlaanderen, waarna hij een jaarcontract invulde bij ‘Brussels Philharmonic’ als co-solist en vervolgens bij het Sinfonieorchester Aachen als solotrombonist. Daarnaast werkt hij als freelancer met verscheiden orkesten en ensembles: Hermesensemble, I Solisti del Vento, Belgian Brass, Het Brabants Orkest, deFilharmonie en de Casco Phil.

Bram was lid van de ‘Schleswig-Holstein Festival Orchesterakademie’ (SHMF) en speelde van 2007 tot en met 2009 mee met het ‘Nederlandse Orkest en Ensemble-Academie’ (NJO).

In juni 2012 kreeg Bram een trial ‘Principal Trombone’ aangeboden bij het Philharmonia Orchestra te Londen.

Sinds januari 2014 is Bram vast verbonden als co-principal trombone aan het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg.